За нас

Дивинитас е организация, занимаваща се с изнасянате на шоу програми с огън, светлина, кокили и голяма доза любов.

Кои сме ние

Огнената история на клуб “Дивинитас” датира от 2005 година. От тогава до днес, клубът се е превърнал в институция, която поддържа и развива огненото изкуство в България. За годините от създаването на клуба до днес, са минали стотици желаещи да изучават огнените изкуства. По този начин, Дивинитас създава и поддържа истинска общност на огнени хора. Представителната част на клуба, “Дивинитас Крю”, има дългогодишен опит в изпълняването на огнени и светлинни представления както у нас, така и в чужбина.

Нашето име
Името “Дивинитас” (Divinitas) от латински означава “Божественост”, “Съвършенство”. Това, от една страна, олицетворява стремежа на членовете на екипа да дават най-доброто от себе си и да се стремят към съвършенството в своята работа. От друга страна, олицетворява респекта към божествената и пречистваща сила на огъня, така пленяващ и магнетичен.

ОГНЕНО ШОУ Дивинитас
ОГНЕНО ШОУ Дивинитас

НАШИЯТ ПРИНОС КЪМ ОГНЕНОТО ИЗКУСТВО

За годините от създаването на клуба до днес, са минали стотици желаещи да изучават огнените изкуства, като в нашите курсове са се обучавали и членове на други огнени групи в България. В Дивинитас се преподават техники по въртене на пой, които са не само във връзка с практиката на въртене, но и с теория, която дава знанията в дълбочина. В Дивинитас се набляга изключително много на безопасността по време на въртене и предаването на добрия пример за безопасност, на останалите които се занимават с огнено изкуство. Важен елемент от обучението е и етиката на въртене, която обхваща колегиалност и усещане за общност между всички занимаващи се с изкуството.

Сериозен принос към развитието на огненото изкуство в България реализирахме и чрез нашите проекти за големи огнени срещи и обмяна на опит “Огнен Дух България”, финансиран по програма “Младежта в действие”.

Нашата мисия

Нашата мисия е да даряваме усмивки, да правим момента специален, да носим щастие и положителни емоции в публиката. Ние обичаме това, с което се занимаваме и го усещаме като нашата мисия. Благодарим ви, че ни предоставяте възможност да развиваме огненото изкуство и да даряваме все повече и повече хора със светлина във всички измерения.
+
литра извъртяно гориво
+
направени шоута
+
изминати километри

Нашият екип

Лили

Лили

Занимавам се с огнено изкуство повече от 10 години. Въртенето на огън ме плени още от пръв поглед. Оказа се, че това е моето призвание – да нося светлина и топлина на хората около себе си. Поради тази причина, влагам енергията си в творчество, което да носи усмивки на всички.
Чрез своята YouTube страница и изкуството, което разпространявам, съм достигнала до над 1 милион души по целия свят. Това, с което се гордея най-много е, че сме оценени, освен на българска сцена, така и на международна такава, в страни като Германия, Сърбия, Македония, Гърция и по-далечни дестинации като Бахрейн, Хонконг, Макао и Тайван.
Най-любимите участия за мен си остават сватбите, за които светлината и огънят са най-ценното нещо. На година имаме над 100 щастливи младоженци и всеки един от тях остава траен спомен в сърцата ни!
Има ли по-приятно занимание от това да правиш нещо, което обичаш? Поради това смятам, че живея живот- мечта! Дивинитас е един сплотен екип от хора, който е вече заедно от толкова много години. За мен това е сигурен знак, че сме постигнали перфектния баланс между работна атмосфера и едно силно сплотено семейство!
Чувствам се щастлива с това, което правя и оценявам всичко прекрасно, което ми се случва.
Докоснете се и вие до магията на огъня!
Вики

Вики

Здравейте, аз съм Вики. Обичам да творя и да създавам красота, като младежките ми години минаха в рисуване. В момента по професия съм хидроинженер и завършил докторант. Животът ми досега е бил свързан с много хобита и странични занимания, но въртенето на огън се превърна в истинска константа. И така, страстта ми към огъня се запали през далечната 2007 година и от началото на 2008 започнах да се уча да въртя пой, а през годините и всякакви други огнени уреди. Огънят за мен е любов! Обичам това, което правя! То ми носи свобода, спокойствие и щастие. Радвам се, че чрез огъня и светлината правя толкова много моменти специални за някого! личности, участвал съм в международни проекти и съм част от този прекрасен екип!
Деси

Деси

Здравейте и от мен – Деси. Въртя огън от края на 2011 г., а от края на 2013 г. участвам в огнените шоута на Дивинитас. Големият ми интерес към този вид изкуство дойде от снимки в интернет, на които попаднах случайно и ми предизвикаха голям интерес. Започнах да се уча от видеата, но скоро след това разбрах, че има уроци по въртене на пой в София и започнах да ги посещавам. Харесва ми предизвикателството да преодолявам себе си и да се предизвиквам, чрез ученето на нови хореографии и овладяването на нови огнени уреди. Усещането след всяко въртене е вдъхновяващо и неповторимо! Когато започнах преди години, не подозирах до каква степен ще се развият нещата. В момента гледам напред към новите ни проекти и нямам търпение те да се реализират!
Андро

Андро

Здрасти, казвам се Андрей Христов, но навсякъде из интернет можете да ме намерите като AndroVlog. Занимавам се с въртене на пой от времето, когато за първи път се запознах с хора упражняващи това хоби, през есента на 2006 г. От тогава, пойът стана неизменна част от живота ми. Покрай въртенето на огън се запознах с много хора и изградих трайни приятелства. В “Дивинитас” съм от средата на 2008 г. Клубът ми предоставяше и продължава да предоставя невероятни и запомнящи се преживявания.
Освен с огнено шоу се занимавам с видео-блогинг. Каналът ми AndroVlog е предимно насочен към технологиите, но също и видео игрите и събития, свързани с популярната култура.
Отдавна се занимавам с писане на разкази, като през 2013 г. публикувах първия си роман „Звездни Асове“, който е в жанра космическа фантастика.
Мими

Мими

Казвам се Мария и започнах да се занимавам с огнено изкуство през 2017 година, когато за първи път посетих курсовете на Дивинитас академия. Веднага бях запленена от магията на огъня! Скоро след това бях поканена да се присъединя към клуба. Не се поколебах и за миг, предвид страстта ми към художествената гимнастика, чиито уреди и движения присъстват в хореографиите ни.
Въртенето на огън е моята медитация. Щастлива съм, че успях да изградя баланс между кариерата си в сферата на Човешки Ресурси и това ново изкуство. Да виждам любовта и признателността в очите на хората е истинско и несравнимо щастие за мен!
НАНА

НАНА

Здравейте! Казвам се Нгуен Нган, накратко ми викат Нана. За въртенето на огън разбрах от Вики. От първия момент, в който видях огъня, той ме заплени и до днес го смятам за най-магическото и вълшебно нещо на света. Обичам да въртя ветрила, пой , обръч и наскоро един нов уред в клуба — dragon staff ! Откакто започнах да въртя се запознах с много и интересни хора, което е още по-въодушевяващо! Изучила съм анимационно кино и продължавам да се уча на различни неща , все пак вярвам , че човек цял живот продължава да се учи. Друга моя страст е рисуването. Също така обичам да пътувам и да видя къде ми е лимита! Обичам да експериментирам, фен съм на японската манга и аниме и съм ОТАКУ.
ЛЮБО

ЛЮБО

Здравейте и от мен, Любо. Обичам да се занимавам с вълнуващи предизвикателства и въртенето на огън е точно за мен. Огъня ме плени още първия път, когато го видях. Първоначално само наблюдавах, но най-хубавото започна, едва след като опитах за пръв път. Огненото изкуство е цял нов свят, който всеки трябва да посети! За мен това e начин на живот, нещо, което разчупва сивото ежедневие. Като част от огнено шоу Дивинитас, аз се чувствам щастлив и обичан от хората покрай себе си.  Това е едно истинско и сплотено семейство, което носи топлина и светлина на хиляди хора в България. Горд съм, да съм част от екипа!
ДИДО

ДИДО

Здравейте, аз съм Дидо! Когато започнах да въртя огън, наистина нямах представа, че това ще стане част от живота ми. Огненото изкуство е пленително и вдъхновяващо. За мен то внася прекрасен баланс, тъй като работата ми в офиса е напрегната и забързана. Движенията, енергията и прекрасния екип на Дивинитас ми дават нови сили за работната седмица! Освен това няма нищо по-удовлетворяващо от това да правиш хората щастливи, докато правиш това, което най-много обичаш! Въртенето на огън не може да се опише, то е необходимо да се изживее!
МЕЛ

МЕЛ

Здравейте, аз съм Милена. Първата ми среща с огненото изкуство беше „по работа“,  когато наех огненото шоу за фирмено събитие. И искрата беше запалена. Дълго време не вярвах, че без някакво минало в танците или ходожествената гимнастика бих могла дори да се пробвам. Но огънят в мен гореше и така пътят ме отведе при Дивинитас. Мисля, че всеки, пуснал веднъж огнения дух в себе си, вече никога не се разделя с него. Той е енергия, магия, съвършенство, единение, любов.
ЛОРА

ЛОРА

Здравейте! Аз съм Лора Предполагам, че може да се каже, че огънят ми е в кръвта! Да, явно се предава по наследство, защото голямата ми сестра е в Дивинитас от няколко години и тя беше тази, която запали в мен искрата на огненото изкуство. По професия съм специалист по ранно детско развитие и работя с малки бебета и деца. Самата аз съм майка на прекрасно, малко момиче, на което се надявам да предам любовта към огъня някой ден.
МАРТИ

МАРТИ

Здравейте, казвам се Мартина и се запалих по огненото изкуство, благодарение на Дивинитас. Аз съм човек на изкуството, винаги съм обичала да рисувам, да танцувам и да опитвам нестандартни неща. Ако преди няколко години някой ми беше казал, че ще се занимавам с тази опасна, но адски красива стихия- нямаше да го повярвам! Студент съм по Психология и Философия към Британски университет и смятам, че огъня носи перфектния баланс в живота. Не бих го заменила с нищо!

Отзиви

 • Теодора

  Страхотни артисти и незабравимо шоу! Доверих се на Дивинитас като изненада за младоженците, на които кумувахме, и съм изключително благодарна на екипа за всичко – те бяха перфектни от комуникацията до невероятното изпълнение. Вярвам, че както за нас и младоженците, така и за всички гости, споменът от огнената вечер ще остане незабравим 🙂

  Теодора
 • Румяна

  Най- сърдечни благодарности на екипа на Дивинитас и на Лили за удоволствието ,с което ни дариха на свадбата на Владислав и Михаела! Красота изпълнена с професионализъм,изящество и чувство!

  Румяна
 • Инна и Николай

  Здравейте, искаме да изкажем искрени благодарности на екипа на Дивинтас за страхотното шоу, което изнесоха на нашата сватба.Направиха вечерта ни найстина специална.Страхотни професионалисти!Горещо препоръчваме!

  Инна и Николай