КАК ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ШОУ ПРОГРАМА ЗА СВОЕТО СЪБИТИЕ

Когато човек е от страната на организаторите на едно събитие, той полага неимоверни усилия резултатът да бъде възможно най-добрия. В същото време на пазара има по много от всичко – много ресторанти и зали за събития, много компании за кетъринг, много сладкарници и организатори на събития – изборът никак не е лесен. Затова, човек проучва, търси мнения, чете коментари и проверява на място. Как, обаче, да се справи с избора на доставчици на услуги, с които той самият се сблъсква за пръв път?

В този текст сме обобщили основните критерии, по които да направите своя информиран избор на шоу програма или друга услуга за Вашето незабравимо събитие. 

огнено шоу дивинитас приказната градина
Prikaznata gradina svatba огнено шоу

Как да познаем професионалистите?

Професионални костюми

Една сватбена поговорка казва „По дрехите посрещат, по шоуто изпращат“. Професионалното шоу, което каните на своето събитие, следва да има професионални костюми, изработени и съобразени със спецификата на представлението. Ще познаете аматьорите по липсата на сценични костюми. Те може да са в облекло, което е черно на цвят или напомнящо на ежедневни дрехи. Всяко нещо допринася за добрата атмосфера и визитата не прави изключение.  Затова, информирайте се предварително с какви костюми разполагат артистите. Добрите артисти имат богат набор от сценично облекло. Изборът на добре изглеждащо шоу ще допринесе за изживяването по време на събитието и ще направи снимките и спомените ви още по-красиви.

Професионална техника

Материалите и техниката, с които артистите работят, е от изключителна важност. Дали имат богат набор от материали и репертоар- това са знаци на професионализъм и отдаденост в техния бранш. Оборудването би могло много да повлияе върху качеството на самото представление. По тази причина, бихте искали да се спрете на артисти, които са обърнали внимание на това. Колкото повече материали/репертоар се използват, толкова по-интересно е представлението. Ще познаете професионалистите по големината и качеството на техниката.

Опит с мястото и опит през годините

Добрите професионалисти ще имат поглед над най-популярните места, на които се празнуват сватби, рождени дни и фирмени партита. Познаването на мястото, разбира се, не е задължителен елемент, но носи облекчение в организацията. Артистите, които имат постоянни ангажименти на дадена локация ще знаят как да Ви препоръчат най-подходящата програма предвид спецификата на мястото.

Шоу програмите много често се изпълняват от колектив артисти, които с годините работа заедно, стават все по-добри. По тази причина, може да се поинтересувате от колко години колективът работи заедно и да се дали екипът е конкретен. Този фактор има пряко значение за сценичното изпълнение, тъй като текучеството на кадри във всеки един бранш не носи позитивно въздействие. 

Конкретност на офертата и услугата

Финансовата част винаги е от първостепенно значение. Бихте желали да изберете партньори с прозрачна, ясна и точна оферта. Конкретността значи, че може да сте сигурни в цената. Също така означава, че самите артисти са сигурни в точното и конкретно съдържание на шоу програмата. Всички искаме „уникална и неповторима шоу програма“, но истината е, че най-доброто шоу не е импровизацията, а е това, което е тренирано до перфекционизъм в най-малките детайли. Артистите репетират върху конкретна музика изключително дълго време, за да създадат ефект във всяко едно отношение. Това не би могло да се постигне с импровизиране и не би могло да се постигне в кратки срокове. Конкретността на услугата и съдържанието означават също и прозрачна  политика относно всички клиенти – а това е нещо, което всеки заслужава и очаква.

Набор от материали

Професионалните шоу програми и услуги за събития имат голям набор от снимкови материали и видео материали. Може да потърсите техните фейсбук страници и инстаграм профили, за да прецените актуалността на съдържанието. Артисти, които нямат актуалност на съдържанието и разнообразие от материали, значи че не биват ангажирани често. Ще познаете професионалистите по доброто портфолио и актуалност в социалните мрежи.

огнено шоу

Препоръки

Най-приятно е да получите добра препоръка за дадена шоу програма от Ваш приятел, роднина или някой от хората, които вече сте ангажирали за събитието – ДЖ, фотограф, управител на ресторант. Но какво да направите, ако няма кого да попитате? Винаги може да потърсите мнения за шоу програмите и услугите на артистите в Интернет.  За жалост, в днешно време всеки може да помоли приятелите си да оценят страницата им във фейсбук и да отбележат препоръка. За да проследите истинските коментари, то забележете дали коментиращите публикуват снимки или друга информация за това къде се е провело събитието. Истинските препоръки се пишат през голям период от време. Ако забележите, че всички препоръки са написани в един ден, то това е знак, че не са истински.

Бонус за сватбари – качество пред количество

Сватбата, това е мечтания ден за всяка булка. Как да изберем шоу програма за големия ден? Винаги се водете от мотото „качество пред количество“. Сватбеното събитие не е нужно да е със страшно много елементи в програмата, изберете няколко акцента, които да са с максимален интензитет.  Чести организационни грешки са:

 • Евтин ресторант с лоша храна , това ще развали настроението на гостите.
 • Твърде дълги програми от половин или един час,  това ще създаде усещане за „чакане“ в гостите Ви.
 • Твърде много шоу програми една след друга.
 • Голямо количество ритуали и игри, от всичко  по много. Играта със сватбените обувки не е нужно да има 25 въпроса.
 • Дъъъълга кумска реч. Последният да затвори вратата. Гостите използват момента, за да отидат до тоалетна или да пушат.
 • Оставяне на задачи за последния момент. Събитието е достатъчно уморително и без да имате организационни задължения в последния момент.
 • И кошмара на младоженците – дълга и сложна програма, но без сватбен координатор или без ДЖ-я да може да води програмата.  Булката тича за едно, младоженецът тича за друго. В крайна сметка, сватбата не е „ голямото хранене на роднини“, а празник, в който Вие сте центъра на събитието. Единственото Ви задължение би трябвало е да се усмихвате и забавлявате.
 • Всичко това води до забавяне на програмата, стрес около събитието, непредвидени трудности и постоянно следене на графика.  Хаосът може да измести главната тема на събитието и да натовари празника за младоженците с излишно напрежение.

По тази причина, след 10 години прекарани в сватбени събития, ние може да Ви препоръчаме перфектната рецепта за сватба:

 • Добър ресторант, това ще е основата на партито
 • Добър ДЖ, той ще е настроението на събитието
 • Добър фотограф (видео), това са Вашите спомени
 • Поканете само Вашите любими приятели и роднини, те ще са по Вашите снимки и ще създават допълнително настроение. Сърдитковците – в къщи.
 • Облечете дрехи, с които да се чувствате добре. Няма по-красива булка, от тази, която се чувства комфортно в облеклото си.
 • Изберете малко ритуали и игри, но ги изпълнете от сърце.
 • Направете речта кратка, но тези 10 изречения да се помнят с години.
 • Приключете всичко в организацията най-късно месец преди сватбата.
 • Изберете 2-3 кратки програми за забавление на гостите в часовете 20:30 – 23:30 и 1 по-дълга, ако имате певец или група за след рязането на тортата
 • И разбира се, поканете Огнено Шоу Дивинитас, за да разчуства всички и да донесе светлина и топлина на празника.
 • Обичаме Ви и Ви пожелаваме прекрасни събития, емоционални спомени и много светлина!  

Изерете своята шоу програма сега – https://divinitas-crew.com/services/

Вижте видеа с огнено шоу в нашия канал – https://www.youtube.com/@OGNENOSHOU

Споделяне в социалните мрежи: