По случай честването на 150 – тата годишнина на град Дряново, гражданите и гостите на града, имаха удоволствието да посетят редица изложби и събития.

Децата на Дряново участваха в интерактивна детска игра „Познавам ли моята България“, с любезното съдействие на пътуващо читалище „Бащино огнище“.

Отслужена бе и света литургия за освещаването на монумент Света Петка Българска – покровителка на град Дряново.

В Икономова къща се представиха две изложби : „Света Петка – покровителката“, с авторски творби на Румен Трифонов и „Амулетът – вярвания, традиция, сила“ на доц. д-р Ангел Гоев.

Уникално музикално кулинарно шоу ни представиха шеф – готвачът Иван Звездев и Гостиловските баби. Те пресъздадоха обичая „Беленка“ и представиха оригинална рецепта за качамак.

На 18.10.2019г. тържествено се откри Празникът на града с издигане знамето на Община Дряново от зам. кмета Деница Вачкова.

Малко по – късно бе даден стартът на 50-ти Юбилеен лекоатлетически пробег „Колю Фичето“, където специален гост бе спортният директор на БФЛА Диан Драшков. Той връчи на Иван Михайлов значка и плакет за цялостен принос в развитието на леката атлетика в България и Европа.

На автентичния дряновски пазар за натурална размяна на домашно произведени стоки се пресъздаде традиционното пазарене и бе избрана най-красивата дряновка Гергана.

Кулминацията на вечерта бе концерт – спектакълът „ДРЯНОВО НА 150 – СТАРИНЕН И ЖИВ“, с участието на НЧ “Развитие – 1869“ гр. Дряново и Сдружение „Анна – Фолкарт“. Специален гост – изпълнител на събитието бе Деси Добрева.

Празниците продължиха и на следващия ден с най – мащабната кампания „Изпей ОБИЧАМ ТЕ на български“ с група „Хоризонт“ и приятели. Запомнящ се финал ни поднесоха група „Дивинитас“, със зрелищното си огнено шоу.

Източник: http://www.dryanovo.bg/bg/article/3091/1.html

 

Не пропускайте да проследите най-новото за огнено шоу Дивинитас:

Огнено шоу в ФБ https://www.facebook.com/ogneno.shou/

Огнено шоу в Инстаграм https://www.instagram.com/divinitasfire/

Огнено шоу в Пинтрест https://www.pinterest.com/ognenoshou/

Огнено шоу в Youtube https://www.youtube.com/@OGNENOSHOU/

Този вечерен спектакъл бе миг, превръщайки се във вечност, която ще запази в паметта ни пламъка на огнено шоу и блескавия блясък в твоите очи. Всеки пиротехнически ефект бе нежно докосване от съдбата, напомнящ ни колко късметливи сме, че нашите пътища се пресекоха и вързаха в едно.

Огненото шоу превърна обикновената нощ в прегърба на магията, където времето замря и само любовта ни беше в движение. Нека неговата светлина продължи да разтапя сърцата ни и да ни напомня, че във всяко мигане на пламъка е скрито безкрайно вълнение и сила. Всеки пламък на огъня е препратка към нашата вечна любов, която ще гори в сърцата ни вечно, като вдъхновяваща и неподвластна стихия.

Споделяне в социалните мрежи: