Тя е много красива, нежна и с изящна фигура, в същото време достатъчно силна, за да играе с огън. По-скоро да го владее, да чертае с него неземно красиви фигури и буди възхищението на публиката. Тя е Лили Йотова от клуб за огнени изкуства “Дивинитас”. За приятелите си, просто Лили Йо.
Толкова много огън измятахте тази вечер. Чувствате ли се огнено момиче?
– Чувствам се свързана с огъня, така че може да се каже, че съм огнено момиче.
Наистина ли огънят пречиства?
– Да, лично за мен-да. Има хора, които се занимават с друг вид изкуство и пак се чувстват пречистени. Според мен, ако обичаш нещо, правиш го със сърце, това те пречиства. За мен е огънят, за други хора е друго.

 

Как решихте да се занимавате с това?
– Попаднах на видео, в което един много добър артист правеше огнено шоу. Усетих нещо особено и реших, че това е нещото с което искам да се занимавам. Тогава не знаех, че ще стане толкова сериозно. Просто бях пленена и исках да бъда добра колкото е този човек. Така започнах, след това продължих да включвам нови и по-сложни уреди (ветрила, обръчи) Всички те са различни, имат различно темпо, усещат се по различен начин.
Не ви ли е страх?
– Човек не трябва да се страхува от огъня. Може би не трябва да се страхува от нищо. Ако се страхуваш от огъня неминуемо ще се опариш. Ако го подцениш- също. Точната дума за взаимоотношенията между човека и огъня е респект към неговата мощ. Все пак той е една от четирите стихии. Наистина става дума за нещо голямо.
Мисля, че я владеете тази стихия?!
– С нея сме едно цяло.
Публиката Ви обича. Хората Ви се възхищават.
-Да вече ни знаят много хора. Познават ни не само в България. Станахме популярни и зад граница. Наскоро бяхме в Германия. Много ни се радваха там. Сякаш оцениха дисциплината, с която работим. Защото тя е много важна. Не може да има хаос, там където има огън.
Въпросите зададе: Любомира Седевчева
Споделяне в социалните мрежи: