Как да си направим пой?

poi1

Ето го и най-често задаваният въпрос. Тренировъчният ни уред трябва да е достатъчно удобен и достатъчно здрав, за да издържи на напрежението на начинаещият спинар.

1. Набавете си пъстри чорапи в един от двата размера - 3/4 или 7/8. Има вариант те да са тънки или дебели. За мен лично, по-удобни са тънките, тъй като при докосване имат по-малко съпротивление.

poi22. Второто, за което трябва да помислите е "пълнежът". Като универсална тежест за вашият уред е приет ориза. Разбира се има и други варианти като боб, леща или дори пясък. Бобът е неприятен при удар, защото зърната са големи; лещата е добър избор, тъй като е мека; пясъкът е тежък.

Всичко е въпрос на избор. След като се насочите към едно от нещата, които изброих ( или друго, не се съмнявам във вашата креативност, нека тя бъде разумна) се насочете към грамажа. За по-силните от вас, няма никакъв проблем да бъде по 150 грама на пой. Аз лично сипвам в един пой една чаша от 100 милилитра с ориз (като на картинката).

poi3

3. Стъпка номер три. Взимате поя. Ако той е 3/4, обърнете го на обратно преди да изсипете ориза. Ако са 7/8 не го обръщайте преди началото на сипването.

4. За да ви е по-лесно изсипването, нахлузете чорапа върху чашата. В противен случай, ще направите всичко в ориз :)

5. След това просто обръщате чашата и нямате грижи.

poi5poi6

6. След като сте изсипали пълнежа, просто направете възел, с помощта на който ориза да не изпадне. Ако сте със 7/8 чорапи би трябвало поя ви да е с лицевата част.

 

 

 

 

 

 

 

Защо обърнахме поя толкова пъти?

 

poi9

При въртене чорапите се разтягат. Чрез обръщането се скъсява тяхната дължина. От друга страна, ориза е обвит в два или три слоя чорап и по този начин значително се удължава техният живот.

Е, надявам се тази статия да вие била полезна.

Честит нов пой!

poi8 

 
 
 
Статията изготви:
Лилия Йотова