Декември месец винаги е бил и ще бъде най-празничния, светещ и позитивен месец от годината. Ние от Дивинитас само можем да бъдем благодарни, за това че бяхме част от тържества по случай запалване на коледните светлини на общините и тази година. Въпреки зимните студове навсякъде бяхме топло посрещнати и достойно оценени от публиката и домакините за усилията, които полагахме около подготовката на новите шоу програми.

01.12.
В Панагюрище, на 1-ви декември бе отбелязан стартът на нашето мини Коледно турне за 2017г. Там озарихме площада със светлинно шоу, а Снежната ни светеща принцеса на кокили заплени малки и големи с грация, красота и добро настроение. Други участници в тържеството бяха хор „Децата на Панагюрище“, Дядо Коледа с неговите помощници джуджетата, а нови светлинни и фигурални елементи допълваха още повече празничната обстановка. За финал бе украсено и нощното небе с красива заря.
Източник:
Официален сайт Панагюрище
04. 12.
Велинград нажежи Коледното събитие с огнено шоу, светлинни декори и огнено пожелание „Весели празници“. Участие взеха още талантливите деца на Велинград хор на малките, мажоретния състав към представителен духов оркестър „Димитър Мечев, ДЮВИШ „Звънче“, ВГ „Караоке“, КСТ „Импулс“, театрална школа към ЦПЛР-ОДК Велинград. Събитието нямаше да се състои без, най-почетните гости – Дядо Коледа и кметът д-р Костадин Коев.

Източници:
Официален сайт на община Велинград
Официална страница на общината във фейсбук

Участието ни в Димитровград беше с атрактивно огнено- пиро шоу на фона на динамични коледни песни. Други, които се включиха в тържеството бяха детска вокална група „Слънчогледи“,музиканти и разбира се Дядо Коледа. Кметът на общината поздрави гражданите и пожела весели празници.

На централния площад имаше работилници за курабийки, изработване на преспапиета и поща за писмата с желания. Друга прекрасна инициатива – „Елха за Баба и Дядо, децата имаха възможност да украсяват живи дръвчета, а след това те да бъдат представени на пенсионерските клубове в града.
На финала грейна дървото на Надеждата – най-голямата жива коледна елха. Но коледната програма на града беше едва в началото си.

Източници:
Дарик нюз
Димитровград бг вести
Официален фейсбук прифил Община Димитровград

В Троян Дивинитас показахме уменията си, освен с огън и със светлина. Зрелищно огнено и светлинно шоу силно развълнува публиката. За настроението на празника се грижеше и водещия, който забавляваше малчуганите с предизвикателни изяви на сцена. След речта на кметицата г-жа Донка Михайлова, градския площад засия в празнични светлини заедно с огнено пожелание за весели празници, а след тях дойде и самия Дядо Коледа.

Източници:
Официален сайт, община Троян

05.12.
Светлините на елхата в зимната столица на Балканите – Банско, бяха запалени от заместник-кмета Асен Кирицов. Дървото се намира на пл. „Никола Вапцаров”, където се състоя и нашето Коледно огнено шоу. За финал на вечерта отново имаше голям огнен надпис с пожелание за весели празници.

Източник:
Официален сайт на община Банско

В Благоевград началото на празничната вечер стартира с пъстро шествие поведено от артистите ни на кокили „Огън и Лед“, придружавани от Детски духов оркестър мажоретен състав „Бижу“. Парадът приключи на площад „Г.Измирлиев“, където се намираше сцената. Хората бяха ритмично посрещнати от Биг Бенд Благоевград. От тях веселбата поеха София Арабаджиева и вокално студио „Фа Диез“. На сцената се представи светлинно шоу и огнен надпис с поздрав към публиката. Хората на площада бяха наистина много и в края на събитието избухнаха в бурни овации, когато при паленето на коледните светлини, светещ ангел от Дивинитас се извиси до празничното дърво.

Източник:
Официален сайт на община Благоевград

06.12.
Тополовград. Шествие, многобройни деца в очакване и градска коледна еуфория. Програмата започна със светлинното ни шоу, продължи с появата на Дядо Коледа, развихри се с традиционните кръшни хора и продължи в читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894”, където децата от различните състави изнесоха пищна програма.
Източници:
Кмета.бг
Сакар нюз
В Чирпан Дивинитъс представи коледното си огненото шоу, а преди него гласовитите дечица изявиха таланта си пред насъбралата се публика на площада. Общината се беше погрижила за топлината и уюта в зимната вечер, като се предлагаше топъл чай за всички желаещи. Състоя се благотворителен базар „Да помогнем на Георги”, добрият старец зарадва децата, след като бяха запалени светлините и накрая пищна заря обля небето.

Източници:
Официален фейсбук профил на Община Чирпан
Успяхме да изненадаме Ботевград, освен със светлинно шоу, с допълнителни пиро ефекти и един от нашите персонажи на кокили – Златната пеперуда. Хората истински бяха впечатлени и наблюдаваха с интерес представленията ни. Водещи на събитието бяха самите Снежанка и Дядо Коледа, които се постараха усмивките на присъстващите да не угасват цялата вечер. Традиционна празнична заря и светлина огряха града в края на събитието.

Източници:
Официален сайт на община Ботевград
07.12.
Светлините на градската коледна елха грейнаха на пл. „Христо Ботев” в град Вълчи дол, под звуците на коледна музика, придружена с огнено шоу и празнична заря.
За коледното настроение се погрижиха изпълнителите от мъжка вокална група „Родолюбие“ и женска певческа група „Теменуга“ при народно читалище „Димитър Благоев“. След тях за настроението се погрижихме и ние с огненото коледното шоу, а на финала запалихме огнен надпис и пиро ефекти, което предизвика силни аплодисменти и усмивки от страна на публиката. След нас дойде Дядо Коледа, който раздаде подаръци на децата. Празничната вечер завърши с парти, организирано от кмета Георги Тронков.

Източници:
Официален сайт на община Вълчи дол
Проватон

Коледната магия в Кресна започна на централния площад, в ранните вечерни часове. Празникът беше завладяващ участие взеха: децата от ДГ „Здраве”, учениците от СУ „Св.Паисий Хилендарски” и малките таланти от ДТС „Веселяче”. Народният певец Румен Стойков. Ние от Дивинитас отново внесохме светлина и топлина в празника с нашия огън и надпис с пожелание за весели празници.
По време на празничните дни до Коледа ще се провеждат конкурси, базари, благотворителна акция „Да докоснем сърцата“, и Дядо Коледа, който ще пристигне на 25-ти декември, а на 30-ти веселието ще е най-вихрено.

Източници:
Vox64.com
Пиринско – новините на югозападна България
Събитието в Кюстендил бе открито от Професионален духов оркестър на града в центъра. Сцената след музикантите поеха вокална група „Калпазани“, нашето светлинно шоу беше изненадата на вечерта за жителите на общината. Имаше красив фон на сцената и нашите светлинни декори се вписаха съвсем приказно в него. След светването на коледните лампички, заря освети и небето. Хората бяха щастливи, а коледният дух вече беше обладал целия град.

Източник:
Община Кюстендил
Фейсбук община Кюстендил
08.12.

Три огнени шоута, три града, много и неописуеми положителни емоции.

В Елена се състоя скромно събитие по случай запалването на коледните лампички. За първи път хората гледаха огнено шоу в техния град, бяха доста впечатлени от играта ни с огъня. Имаха доста въпроси към нас и нашето изкуство, на които им отговаряхме с подробности. След нашето участие Дядо Коледа се появи и зарадва всички деца на площада с лакомства и остави всеобща радост.

Източник:
Община Елена

В Крумовград Дядо Коледа запали празничните светлини на града заедно с децата, дошли специално за събитието. Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед пожела на всички весели празници и площадът грейна в светлини. След тях площада буквално засия, защото представихме светлинното си шоу, а един от нашите артисти на кокили тържествено се разходи сред развълнуваните хора и позира за снимки с тях.

Източник:
Община Крумовград
В Чавдар 08.12 беше денят, в който беше дадено началото на Коледната програма. Откриването беше огнено и зрелищно. След нашето изпълнение многобройните усмивки посрещнаха и светлините на коледната градска украса. Празненствата продължиха още от следващия работен ден с театрална постановка, а в следващите дни благотворителен концерт, коледари и всичко необходимо за Коледната празнична атмосфера.

Източник:
Община Чавдар

11.12.

Златица, по-различното ни шоу.

На 11 Декември се състоя запалване на новогодишните светлини пред Народно читалище „Христо Смирненски -1889” в град Златица. Там беше и нашето премиерно представяне на Коледната огнена приказка “ Вълшебната роза“. В нея се разказва за откриването на надеждата и светлината на идващите празници. Шоуто е уникално по рода си и освен с огън, артистите впечатляват с пиро ефекти, светлинни уреди и интересни сценични костюми. Декорите на сцената допълват приказната атмосфера с още повече магичност.

Източник:
Община Златица
Снимки – Петър Савов
Благодарим на всички общини, за доверието и възможността, която ни предоставят – да радваме хората заедно!
Очаквайте и втора част с разкази за нашите коледни участия!

Споделяне в социалните мрежи: