Огнено шоу Дивинитас за празникът на розата в град Казанлък!

Празникът на розата в Казанлък е създаден в началото на 20-ти век и се провежда в края на май и началото на юни, когато въздухът е наситен с аромата на уханното маслодайно растение. Обичайното място за фестивала е площад Севастопол.

От 2012 г. Празникът на розата се превръща в мултижанров фестивал като от 19 май до 24 юни участие в него ще вземат известни български изпълнители като Теодоси Спасов , Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунжи, групите „Булгара”,„Оратница”, „Арабеск“ и много други, като акцентът е върху българската музика – етно, джаз,фюжън и класика.

В програмата са включени два нови фестивала -„ОпеРОЗА” и „Етника-фест”, изложби, танцови спектакли, конкурси и пленери. От 1-ви до 3-ти юни са традиционни събития: розобер, карнавално шествие и конкурс за избора на Царица Роза.

На 9 юни ще се избира най-красивото момиче от Долината под патронажа на Мис България – Ваня Пенева, ще се провежда дегустация и връчват награди в конкурса „Вино и розе в долината на розите“, ще се проведе българо-китайски бизнес форум на тема „Български продукти от розово и етерични масла“. В рамките на фестивала, на 9 юни за първи път в България ще свири виртуозният американски джаз китарист Стенли Джордан, номиниран 4 пъти за „Грами“.

Споделяне в социалните мрежи: