На 19 май 2018 г. ТК „Акве Калиде“ ще се включи в ежегодната културна инициатива – Европейска нощ на музеите. От 20:00 ч. до полунощ музеят на ТК „Акве Калиде“ ще бъде отворен за безплатни посещения. 3D mapping прожекциите ще са на всеки кръгъл час в този интервал, също с вход свободен.
За нашите посетители сме подготвили и програма, която ще допълни приятната атмосфера в нощта на музеите. През цялата вечер ще звучат евъргрийни и мелодичен джаз в градината сред фонтаните. Джаз формация Circle ще представи музикален спектакъл, в който са включени произведения на Майлс Дейвис, Джон Колтреийт, Джордж Гершуин, Елвис Пресли, Пол Анка, Франк Синатра, Бийтълс, Нат Кинг Кол и др.

Кулминацията на нощта започва в 22:00 ч., когато зрелищно огнено шоу „Огънят от древността“ ще пренесе на земята битката на боговете и титаните. Шоуто с уникални светлинни ефекти ще изпълни формация Дивинитас, познати от участието си в „България търси талант“. Мистична музика с епични моменти ще потопи зрителите в среднощен омагьосан свят, в унисон с атмосферата на историческото място. Дарените ни от боговете, а в същото време превърнали се в най-силни природни стихии – огън и вода ще си определят среща в Акве Калиде в Нощта на музеите.
Всички събития в Нощта на музеите в Акве Калиде са с вход свободен.

Споделяне в социалните мрежи: