chasut na zemqta

Часът на Земята в София, пред Народния театър, осветен не от електричество, а от огнено шоу с импровизиран танц на факлите, 31 март 2012. Столицата ни бе сред над 5000-те града в рекордните 147 държави, които се присъединиха към кампанията.

Стотици свещи осветиха центъра на София в Часа на Земята. На живо БНТ ви показа как България спря електричеството на десетки обществени сгради и по този начин стана съпричастна към най-голямата екологична кампания в света. Хиляди българи също се включиха в инициативата и спряха домашното си осветление за един час.

Земята търпеливо изчака своя час, за да си отдъхне от електричеството. За един час изгаснаха светлините на Александър Невски, Народната библиотека, НДК, музеи и министерства. Стотици млади българи също решиха да помогнатна Земята да си вземе глътка въздух. На тъмно, но с факли и свещи в ръка.

„Доброволец съм в тази кауза и съм много щастлив. Всеки от нас носи отговорност да пази природата.“

Шествието на свещи премина по Витошка и спря пред НДК. Разбира се, имаше и такива, които предпочетоха да не пестят ток в часа на Земята. Луната също избра да свети, но съвсем екологично.
Тази година градовете в България, които са се включили в инициативата „Часът на Земята“ са двойно повече в сравнение с миналата, а страната ни е една от 147-те държави в света,които са заедно в кампанията.

Пред WWF 73 града в страната потвърдиха официално, че ще се включат в инициативата.

Споделяне в социалните мрежи: