Последвайте ни в Инстаграм!
@divinitas.fire.performance

  Огнен фестивал BurningBizarreConvention, Дрезден, Германия Неповторимо преживяване с Дивинитас (17.09.08г. – 23.09.08г.)

  огнено шоу Дивинитас

   

  Огнено шоу Дивинитас участваше в Германия. Фестивалът Burning Bizarre Convention се провежда в няколко поредни години и е едно от наложилите се имена в огнената среда и изкуство. На събитието гостуват артисти от различни краища на света, занимаващи се с всевъзможни и интересни уреди. Тази проява събира на едно място, жонгльори, байкъри, огнени артисти и куп други интересни хора. Настъпващата есен събра в гр. Дрезден, Германия, младежи от Англия, Франция, Русия, Беларус, България и дори Австралия. Фестивалът се проведе в рамките на 5 дни и беше наистина незабравим. Ще пропуснем преживяването с пътуването и настаняването, за да преминем към същинската част на мероприятието.


  огнено шоу дивинитасогнено шоу дивинитас Първата огнена вечер бе съпътствана от много музика и огън. Програмата не беше строга   и всеки имаше неограничено време да покаже на какво е способен. Видяхме най-различни изпълнения, стилове и движения. След представянето на спортен клуб по въртене на огън „Дивинитас” имаше малка почивка, в която бяхме затрупани от впечатлени гости и участници – вече имахме свои фенове. „Никога не сме виждали такова представяне”, „Невероятен синхрон”, „При нас няма такава организация на изпълнието” – това бяха само част от позитивните отзиви, които получи българският клуб. Естествено ние също не можахме да не изкажем искреното си възхищение към някои от огнените артисти. Един от тях беше Стивън (Австралия). Майсторът на тояги и стикове скри шапката на зрителите, като ги накара да затаят дъх на неговото шоу и да притръпват при номерата му. Втората вечер беше по-различно, със стриктна програма по час и ред на излизане. Тя започна с жонгльори, които замаяха гостите на фестивала с движенията на уредите, които така умело подхвърляха и премятаха. След това се премина и към огнената част. „Дивиниитас” наистина се представи на много високо ниво и това си пролича по ръкоплясканията на публиката, която около 2 мин. не спря да благодари на артистите. Отново имаше поздравления от всички, които в суматохата успяха да поговорят с членовете на клуба. „Несравнимо, божествено, уникално огнено шоу...”. Дори клуба получи няколко покани за други фестивали, където отново би могъл да покаже своите хореографии и умения. Получихме и поздравления за костюмите и подбора на музиката. Дори музикалният съпровод на фойерверките бе взет от песните за хореографиите на „Дивинитас”.

  Третата част на гала вечерта бе от байкъри, който сякаш не знаеха що е гравитация. С премятания и нечовешки трикове, младежите показаха умения и талант. Разбира се няма да забравим да споменем и дневните закачки, пред които бе изправен клуб „Дивинитас”. След първата вечер толкова много хора искаха да се научат на техниките, които владеят членовете на клуба, че време не ни остана за развлечения. Е таланта си пролича – и не го казваме, а го доказваме. Клуб по огнени изкуства „Дивинитас” се прибра благополучно и няколко дни след края на фестивала BurningBizarreConventionбеше затрупан от e-mail-и и писма, които още ведъж показваха радостта на хората. Запознанствата си останаха, а «Дивинитас» продължава напред и нагоре!

   
   
   
   
  Статията изгови:
  Белосвета Пенева

  Youtube