Последвайте ни в Инстаграм!
@divinitas.fire.performance

   

  Ежегодно огнено събиране в гр. Пловдив (09.09.2008г.)

  10

   

   

  На 09.09.08г. се проведе ежегодната сбирка на огнените артисти от България. 
  Точно преди края на лятната ваканция, за да могат да се отзоват повече хора, гр. Пловдив бе домакин на неочаквано голяма среща. Целта на събитието е младите хора от България да се съберат на едно място и да направят едно голямо огнено шоу за своята публика.

  Спортен клуб по въртене на огън „Дивинитас” пристигна в гр. Пловдив по обяд и имаше достатъчно време да се види и побъбри с приятелите си от Слънчевия град. Както всеки път гостоприемството на домакините беше великолепно. Времето беше слънчево и нищо не можеше да попречи на младите ентусиасти да се забавляват.
  Събитието се провежда на Пеещите фонтани или просто казано „Симфонията”.

  Към 19:30 започнаха да се събират хора, дошли да се любуват на горещата вечер, която набираше сила да стане още по-гореща с уникалното огнено шоу. Организаторите за пореден път доказаха, че с железен замах владеят цялото събитие. Точно в 20:00 бе запален и първият пой и се започна купона. Близо 2 часа радвахме хората, които бяха дошли на събитието и тези, които се спираха, за да се радват на уникалната гледка. Имаше разнообразие от уреди и клуб „Дивинитас” показа на своите колеги новата си придобивка – огнен меч, който предизвика удивление в очите на всички. Андрей показа своите движения и смая всички със своето огнено представяне. Събитието завърши подобаващо с грандиозни огнени фонтани (спарклет). Атмосферата на огъня и музикалният съпровод от „Пеещите фонтани” пренесе всички в една вълшебна приказка.

  ogneno22Отзивите на по-начинаещите ни върнаха назад във времето, когато за пръв път бяхме на тази сбирка. „Усещането да си заобиколен от огън и да въртиш заедно с останалите, да се усещаш част от цялото, е незабравимо” – казваха младите попълнения на огненото изкуство. И наистина е така. Да споделяш един и същи плам, да усещаш топлината на огъня от човека до теб, кара сърцето ти да бие лудо, а ти се чувстваш недосегаем и най-вече истински щастлив. Човек не изпитвал това усещане, трудно би го разбрал. За това Ви каним и догодина, когато се надяваме да бъде още по-огнено, диво и завладяващо.
  Изпълнени с бушуващ адреналин и емоции, членовете на клуб „Дивинитас” бяха изпратени подобаващо от домакините. На раздяла си обещахме да продължаваме да организираме такива събития и да разпалваме онова пламъче, което се таи у всеки един от нас.

   
   
   
   
   
  Статията изготви:
  Белосвета Пенева

  Youtube