Последвайте ни в Инстаграм!
@divinitas.fire.performance

   Колко време отнема да се научиш да въртиш пой?

  Дивинитас

  Дивинитас отговаря - Често пъти в залата за тренировки идват ентусиазирани хора, желаещи да овладеят изкуството на огнения пой. Много от тях никога не са въртели, дори нямат собствен пой. Аз им връчвам чифт чорапи с леща и започвам да им показвам основните неща.

   

  Учениците напредват различно бързо.
  Има такива на които отначало им е трудно с първите движения, но после бързо започват да схващат останалите. Има ученици, които се учат много бързо от самото начало. Трети пък напредват бавно, но сигурно. Скоростта с която, човек овладява това изкуство зависи и от времето на което му отделя. Някои не се задоволяват само с тренировките, ами прекарват с поя часове всеки ден.

   

  Напредването на учениците е строго индивидуално, но съм забелязал, че средно е необходимо между три и пет месеца, за да може начинаещия спинър да е достатъчно подготвен за да направи своето първо въртене с огън. Освен, че моментът на първо палене е крайно вълнуващ за всеки захванал се с пой (и за тези които са наоколо) при него се наблюдава нещо любопитно. Обикновено въртящият “забравя” голяма част от научените движения и върти малка част от тези които знае. Това е обяснимо, защото начинаещият спинър е неуверен, когато върти с огън и се страхува да направи много от нещата които знае. Ето защо аз препоръчвам на всеки да върти с огън по-често – поне веднъж в седмицата. Така той ще може да упражни с огън движенията, които е научил и да подобри стила си не само с чорапите, но и с истинския огнен пой.дивинитас

  Тези от начинаещите спинъри, които запазят ентусиазма и желанието си да се развиват, след време стават напреднали. След шест месеца до година (при всеки е различно) спинъря вече притежава значителен набор от движения, които знае, както и много паления зад гърба си. Той вече спокойно може да върти огън и да впечатлява хората спрели се да го гледат. На пръв поглед може да се каже, че той се е “научил”. Това обаче е само на повърхността. Истината е, че никой от нас не е. Ние не спираме да учим нови движения и да откриваме нови комбинации, да изпробваме различни стилове на въртене. Усъвършенстването продължава до тогава докато ние се занимаваме с въртене. И в това се състои красотата на огненото изкуство. То е непредвидимо и не знаеш кога и с какво може да те изненада.


  Статията изготви:
  Андрей Христов

  Youtube