Последвайте ни в Инстаграм!
@divinitas.fire.performance

  Огнено шоу Часът на земята София


  огнено шоу
  Часът на Земята в София, пред Народния театър, осветен не от електричество, а от огнено шоу с импровизиран танц на факлите, 31 март 2012. Столицата ни бе сред над 5000-те града в рекордните 147 държави, които се присъединиха към кампанията.

   

  Стотици свещи осветиха центъра на София в Часа на Земята. На живо БНТ ви показа как България спря електричеството на десетки обществени сгради и по този начин стана съпричастна към най-голямата екологична кампания в света. Хиляди българи също се включиха в инициативата и спряха домашното си осветление за един час.

  Земята търпеливо изчака своя час, за да си отдъхне от електричеството. За един час изгаснаха светлините на Александър Невски, Народната библиотека, НДК, музеи и министерства. Стотици млади българи също решиха да помогнатна Земята да си вземе глътка въздух. На тъмно, но с факли и свещи в ръка.

  "Доброволец съм в тази кауза и съм много щастлив. Всеки от нас носи отговорност да пази природата."

  Шествието на свещи премина по Витошка и спря пред НДК. Разбира се, имаше и такива, които предпочетоха да не пестят ток в часа на Земята. Луната също избра да свети, но съвсем екологично

   

  огнено шоу часът на земята 2012Снимка с огнено шоу пред Народният Театър Иван Вазов.

  Тази година градовете в България, които са се включили в инициативата "Часът на Земята" са двойно повече в сравнение с миналата, а страната ни е една от 147-те държави в света,които са заедно в кампанията.

  Пред WWF 73 града в страната потвърдиха официално, че ще се включат в инициативата.

   

   

   

   

  ЧЕЗ отчете рекорден спад на потреблението на ток по време на световната инициатива „Часът на земята”.

  Той е регистриран между 20:30 ч. до 21:30 ч. на 31 март, когато съпричастните към бъдещето на планетата бяха призовани да загасят осветлението си. Спестената електроенергия в София се равнява на консумацията на 940 000 стандартни електрически крушки по 60 вата.

  За сравнение по време на миналогодишната кампания ЧЕЗ регистрира спад на потреблението от 44 мегавата в столицата. През 2010 г. спестеният ток се е равнявал на 38 мегавата, а през 2009 г. – на 22 мегавата. За цялата територия, която дружеството обслужва,

  регистрираният спад на потреблението на електроенергия по време на „Часът на Земята 2012" е 138 мегавата. Това се равнява на консумацията на 2 292 000 крушки от по 60 вата.

   

  Youtube