Bnt2Репортерът ни Симона Крушкина се срещна с едни хора, които определено могат да бъдат наречени душата на компанията. И не остават незабелязани, защото те владеят една от четирите земни сили – силата на огъня.

Вики "Огъня е нещо красиво, нещо завладяващо и реших, че и аз искам да се докосна до него."
Лили"Това е моята страст и това, с което най-много обичам да се занимавам."

Лили, Вики, Андрей и Любомир са успели да овладеят изкуството на огъня. Признават, че първият досег до него е вълнуващ и запомнящ се.

Лили„Огънят е много магнетичен и по тази причина привлича толкова много хора. И може би ако не всеки, то почти всеки човек обича да наблюдава огън, интересно е, притегателно е. Това и нас ни спечели, но просто ние се осмелихме да минем няколко крачки напред, където вече заедно с огъня да работим и да го превърнем в нещо още по-красиво, отколкото е.
Единият танц, в който бяхме ние момичетата е част от нашето сватбено шоу, където има по-голяма част от колаборация на двама артисти. Като знак на това, че в сватбата по принцип в сватбата двама човека се свързват заедно. Самата музика е по-романтична и всички елементи са подбрани, за да си отиват с цялата тази концепция. Другата хореография, тази на момчетата е част от нашето шоу СвръхОгън, то е с епчна музика. Идеята му е да покаже силата и мощта на огъня. Има по-големи елементи, повече огън, повече избълвания, имаме бой с мечове. Искаме да представим огъня като божествена сила.

А начинаещите няма от какво да се притесняват. Всеки може да се занимава с огнено изкуство.

Любо - „Като за начало, трябва да те грабне. Да си кажеш, че искаш да го направиш. И в последствие се започват тренировките с безопасни уреди. Тренировъчни. За да може да се избегнат наранявания. Не се започва с огън, примерно „ ето ти тази горяща пръчка“ , както повечето хор си казват. „

Вие парили ли сте се?

Вики„ В същност аз съм човека с най-много изгаряния в клуба, но никое от тях не е сериозно. Ами да, парим се, случва се. Косите не се палят толкова лесно, колкото хората си мислят. В същност ние много често сме с пуснати коси. Уреди минава доста близо до косите, до дрехите, но ние имаме наши мерки за безопасност, които спазваме и съответно се избягват инциденти.“

Но не само хореографиите се интересни, а също така и уредите, с помощта на които се случва магията.

Лили„ Най-основният ни уред, този, който ни е грабнал всички от началото, този, с който всички сме започнали, това е поя. Поят представлява огнена глава, верига и дръжка. Той в същност е произлязъл от Нова Зенладния, където племената Маори са го използвали в техния национален танц, но без огън. Т.е. Изглежда по същият начин, но не гори. Комбинирал се е заедно с огнени практики е се е превърнал в това което е сега.
Един от най-новите ни уреди това е драган стаф или преведено на български драконова пръчка. Интересен е защото има повече огнени глави, което прави самото усещане и като въртене и като гледане още по-силно. „

А пожеланието им към всички зрители е :

„Да се обичате много и нека пламъкът в сърцата ви никога не спира да гори!“

Това сме ние

Отзиви

Можете да се индентифицирате чрез някой от социалните си профили

DivinitasQRCode2502